Bănci și Asigurări

Nicolaie Chideşciuc, JP Morgan Londra: „România stă bine în momentul de faţă, dar riscurile sunt în creştere“

Nicolaie Chideşciuc, director executiv la JP Morgan în Londra:

Cum văd anumiţi investitori România? Din discuţiile mele cu ei, îngrijorările legate de România au crescut  şi au crescut nu doar pe fond politic, dar şi ca urmare a ceea ce s-a întâmplat ca decizii fiscale şi ce se întâmplă cu legea dării în plată.

Nicolaie Chideşciuc, director executiv la JP Morgan în Londra: Cum văd anumiţi investitori România? Din discuţiile mele cu ei, îngrijorările legate de România au crescut şi au crescut nu doar pe fond politic, dar şi ca urmare a ceea ce s-a întâmplat ca decizii fiscale şi ce se întâmplă cu legea dării în plată.

Autor: Claudia Medrega

25.03.2016, 00:05 1259
România arată în prezent poate cel mai bine din ultimii 10-15 ani, însă riscurile sunt în creştere şi ne putem în­drep­ta foarte uşor spre o situaţie care nu arată bine deloc, susţi­ne Nicolaie Chideşciuc, director executiv la JP Morgan în Londra.
 
„Cum văd anumiţi investitori România? Din discuţiile mele cu ei, îngrijorările legate de România au crescut  şi au crescut nu doar pe fond politic, dar şi ca urmare a ceea ce s-a întâmplat ca decizii fiscale şi ce se întâmplă cu legea dării în plată. Sunt tot mai multi clienţi care în momentul de faţă manifestă îngrijorare. România este încă sprijinită de relaxarea monetară masivă implementată de BCE, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla.“ El şi-a exprimat speranţa că factorii de decizie din România, în special viitorul guvern de după alegeri, vor lua măsuri care vor ajuta la corectarea relaxării fiscale prinsă în momentul de faţă în lege. „Dacă se va întâmpla acest lucru, probabil că România va reuşi să se menţină relativ ok în contextul pieţelor emergente. Dacă nu, şi România va continua cu relaxarea  fiscală din prezent, dacă privim în context de pieţe emergente, pe prognoza FMI, în următorii 4-5 ani România şi Polonia sunt ţările care vor înregistra cea mai mare creştere a ponderii datoriei publice în PIB dintre toate ţările emergente. În momentul de faţă, România arată poate cel mai bine din ultimii 10-15 ani, dar, cu toate acestea, ne putem îndrepta foarte uşor spre o situaţie care să nu arate bine deloc. Revenirea acestei direcţii poate ţine foarte mult de factorii de decizie de după alegeri“. El a participat în această săptămână la evenimentul CFA Forecast Dinner, reuniunea economiştilor şi analiştilor financiari din România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO