Bănci și Asigurări

Nicu Marcu, preşedintele ASF: Mi-am propus stoparea neregulilor din piaţa asigurărilor. În cazul falimentului City Insurance, deciziile au la bază ample investigaţii de specilitate şi dovezi concrete

Nicu Marcu, preşedintele ASF: Mi-am propus stoparea...

Autor: Alexandru Nanu

17.09.2021, 20:43 1999

Nicu Marcu, preşedintele ASF a dat vineri seară o declaraţie legată de falimentul City Insurance pe care ASF îl susţine pentru cea mai mare companie de asigurări RCA din România, care avea o cotă de piaţă de peste 45% şi 3 milioane de clienţi.

Inevitabilul s-a produs: Pentru că nu a venit nimeni să o salveze cu bani (150 mil. euro în prima etapă), ASF a trimis oficial în faliment compania City Insurance, cel mai mare asigurator de RCA din România care avea o cotă de piaţă de 45% şi avea emise 3 milioane de poliţe. „Am sesizat la Ministerul Public, dar şi la alte instituţii ale statului cu privire la faptele constatate”

În continuare redăm declaraţia integrală a ASF:

Joi, 16 septembrie 2021, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis respingerea planului de finanţare pe termen scurt şi a planului de redresare, retragerea autorizaţiei de funcţionare, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

Cu privire la decizia de retragere a autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu, declară:

„Din prima zi a mandatului meu de Preşedinte al Autorităţii, mi-am propus aplicarea fermă a legii şi stoparea neregulilor din piaţa asigurărilor şi vă asigur că efortul meu va continua. Toate deciziile au la bază ample investigaţii de specialitate, dovezi concrete şi sprijinul instituţiilor de aplicare a legii din România, precum şi din alte state”, precizează Nicu Marcu, Preşedintele A.S.F.

 

Până în prezent, City Insurance nu a oferit nici o declaraţie oficială.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO