Bănci și Asigurări

Nicu Marcu, vicepreşedintele Curţii de Conturi, vehiculat pentru a deveni preşedinte al ASF

Nicu Marcu este vicepreşedinte al Curţii de Conturi din România din anul 2017

Nicu Marcu este vicepreşedinte al Curţii de Conturi din România din anul 2017

Autor: Mircea Nica

16.06.2020, 00:05 1217

Nicu Marcu, vicepreşedinte al Curţii de Conturi, a rămas ca opţiune pen­tru preşedinţia Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF), care regle­mentează şi supraveghează domeniile asi­gurări, pensii private şi piaţă de capital, numele lui fiind vehiculat de la finalul anului 2019.

„Numirea domnului Nicu Marcu la preşe­dinţia ASF este un nu­me vehi­culat din luna decembrie 2019 de dife­rite surse. Terme­nul pentru alegerea pre­­şedintelui ASF ar trebui să fie la sfârşitul lunii iunie, din ce am tot auzit, dar Parlamentul prin birourile per­ma­nente reunite ale celor două ca­mere stabilesc termenul de depunere a CV-urilor. Eu nu ştiu în momentul acesta niciun calendar făcut pu­­blic con­cret“, a spus Cristian Roşu, vice­pre­şedintele ASF pe sectorul asigurări - re­asigurări, la solicitarea ZF.

În prezent, ASF este condusă de un con­siliu format din opt membri, din care patru membri execu­tivi printre care Elena Doina Dascălu, prim-vice­pre­şe­dinte, Gabriel Grădines­cu, vicepre­şe­dinte pe sectorul instrumen­telor şi inves­ti­ţiilor financiare, Cristian Roşu, vice­pre­şedinte pe sectorul asigurări - reasi­gu­rări şi Ştefan Daniel Armeanu, vicepreşedinte pe sectorul sistemului de pensii private, dar şi patru membri ne­exe­cutivi, potrivit informa­ţiilor pu­blice pe site-ul Autorităţii de Supraveghere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO