Bănci și Asigurări

Noi probleme pentru Goldman Sachs: Are de plată o amendă de 34 de milioane de lire pentru raportări eronate

Noi probleme pentru Goldman Sachs: Are de plată o...

Autor: Izabela Cutieru

28.03.2019, 15:36 101

Banca americană de investiţii Goldman Sachs a fost amendată cu 34,3 milioane de lire sterline pentru eşecuri în privinţa modului în a schimbat informaţii cu Autoritatea de Conduită Financiară (FCA).

FCA a declarat că banca nu a furnizat „raportări exacte şi la timp” referitoare la aproximativ 220 de milioane de tranzacţii, în perioada 2007 - 2017. De asemenea, banca a raportat, în mod eronat, 6,6 milioane de tranzacţii care nu erau, de fapt, raportabile.

În urma crizei financiare din 2008, stricteţea regulilor privind raportarea tranzacţiilor s-a intensificat, pentru a opri abuzurile în piaţă. Goldman a afirmat că şi-a îmbunătăţit procedurile, între timp.

FCA a declarat că banca - care a fost recent prinsă în scandalul de corupţie malaysian 1MDB - nu s-a preocupat de „controlul, în mod responsabil, al afacerilor”.

Reprezentanţii Goldman Sachs au declarat că s-au „ocupat de aspectele proactive în acel moment şi am făcut investiţii semnificative pe parcursul perioadei pentru a dezvolta şi îmbunătăţi procedurile de raportare”.

La începutul acestei luni, gigantul bancar de investiţii elveţian UBS a fost amendat cu 27,6 milioane de lire sterline de către FCA pentru modul în care a raportat date privind tranzacţiile.

De asemenea, anul trecut, Merrill Lynch, parte din Bank of America, a plătit 35 de milioane de lire sterline, după ce nu a raportat aproape 69 de milioane de tranzacţii, timp de aproape doi ani.

FCA a adăugat: „Ne aşteptăm ca toate firmele să profite de această oportunitate pentru a se asigura că îşi pot detalia cât mai amplu activitatea şi a-şi verifica în mod regulat sistemele, astfel încât orice probleme să fie detectate şi rezolvate cu promptitudine”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO