Bănci și Asigurări

Noii lideri ai economiei locale. Zece sectoare mari şi-au schimbat liderul în 2018: de la Banca Transilvania în sectorul bancar la Bog’Art în construcţii

Anuarul Cei mai mari jucători din economie analizează peste 70 de pieţe şi oferă 85 de topuri în cele mai importante sectoare din economie.

Anuarul Cei mai mari jucători din economie analizează peste 70 de pieţe şi oferă 85 de topuri în cele mai importante sectoare din economie.

Autor: Dana Ciriperu

22.07.2019, 16:45 448

Cifra de afaceri consolidată a companiilor din România a spart pentru prima dată în istorie pragul de 1.500 de miliarde de lei în 2018.

Zece pieţe mari din economie şi-au schimbat liderul în 2018, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor din anuarul Cei mai mari jucători din economie.

Printre noii lideri ai economiei locale sunt şi trei afaceri antreprenoriale, toate trei preluând prima poziţie de la o companie străină. Banca Transilvania a devenit în 2018 cea mai mare bancă după active detronând BCR, care a dominat autoritar clasamentul pieţei bancare în ultimii ani. Preluarea Volksbank şi a Bancpost alături de dez­vol­tarea organică au adus pentru prima dată o bancă pornită de la zero de antre­prenori (Horia Ciorcilă) pe primul loc în ierarhia bancară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO