Bănci și Asigurări

Noile tehnologii în banking aduc avantaje, dar apar şi riscuri de fraudă, protecţia datelor sau cyber security. Ce spun BNR şi Banca Transilvania?

Noile tehnologii în banking aduc avantaje, dar apar şi...

Autor: Mircea Nica

25.02.2021, 09:30 215

► Bogdan Mihai, director ajunct BNR: Tehnologiile vin cu riscuri precum cel operaţional, fraudă, protecţia datelor sau cyber security

► Mihaela Nădăşan, director general adjunct Banca Transilvania: Dacă în trecut era vorba despre experienţa clienţilor privind produsele fintech, în 2020 acest lucru a devenit o necesitate.

Fintechurile fac parte din parcur­sul normal al tehnologiilor, iar acestea devin o parte importantă din viaţa noas­tră, dar unul dintre dez­avan­ta­jele pentru au­to­rităţile de regle­men­tare este înţe­legerea şi încadrarea noilor so­luţii în sis­te­mul de reglementare, a spus Bogdan Mihai, director adjunct al Direcţiei de Mo­nitorizare a Infrastruc­tu­rilor Pieţei Fi­nanciare şi a Plăţilor din ca­drul BNR, în ca­drul unui eveniment pen­tru start-up-uri fintech din România, NEXTFintech - The Bridge to Inclusive Finance.

„Cred că BNR se confruntă cu ace­leaşi provocări ca toate autorităţile de re­glementare din lume. Peste tot auto­rităţile de reglementare vor să ofere simultan reguli simple pe de o parte şi pe de altă parte să menţină integritatea pieţelor. Cred că acest val al fintech-urilor face parte din cursul normal al teh­nologiilor, iar acestea devin o parte im­portantă din viaţa noastră. Din pă­cate vine cu un dezavantaj pentru auto­rităţile de reglementare de peste tot pri­vind modul de înţelegere a noilor teh­no­logii şi cum se vor încadra aceste so­luţii în sistemul de reglementare“, susţine Bogdan Mihai.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO