Bănci și Asigurări

Noul an începe cu creşteri de tarife la poliţele de asigurări generale, în urma falimentului City Insurance. ASF a decis: cotele de contribuţie datorate de asigurători la Fondul de Garantare a Asiguraţilor cresc de la 2,5% până la 4% în ianuarie 2023

Noul an începe cu creşteri de tarife la poliţele de...
17.12.2022, 21:01 1217

Proiectul de normă privind creşterea contribuţiilor companiilor de asigurări generale la FGA prevede creşterea contribuţiilor de la 2,5%, la 4% începând cu luna ianuarie 2023 Precedenta majorare a contribuţiilor plătite de asigurători la FGA a fost în 2 februarie 2022, când ASF a adoptat norma care a crescut contribuţiile de la 1% la 2,5%, în timp ce contribuţiile din zona asigurărilor de viaţă au rămas la nivelul iniţial de 0,4%.

Proiectul de normă al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind creşterea contribuţiilor datorate de asigurătorii care activează pe zona asigurărilor generale la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) de la 2,5%, la 4%, în urma efectelor falimentului City Insurance, a fost adoptat, urmând ca începând din ianuarie 2023 acesta să intre în vigoare. Prin urmare, românii vor trebui să scoată cel puţin 100 mil. euro din buzunar pentru a acoperi gaura lăsată de City Insurance, potrivit estimărilor ZF de la finalul lunii noiembrie 2022.

Această modificare a cotei contribuţiei pe care asigurătorii o vor avea de plătit la FGA inevitabil va veni şi cu o majorare a preţului poliţelor, incluzând creşterea tarifelor la poliţele RCA. Contribuţiile pe care companiile de asigurări le plătesc lunar la FGA se regăsesc în preţurile practicate la produsele de asigurare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO