Bănci și Asigurări

Noul trend. Cum va intermedia NN credite ipotecare pentru ING? ASF: Activitatea de intermediere este realizată de către o altă societate din grupul NN, NN Lease, şi nu de către companiile de asigurare care fac parte din acest grup

Noul trend. Cum va intermedia NN credite ipotecare pentru...

Autor: Mircea Nica

30.11.2021, 10:00 142

♦ „Parteneriatul NN România cu ING creează o sinergie între echipa de vânzări NN, care interacţionează permanent şi oriunde în ţară cu clienţi existenţi şi potenţiali interesaţi de produse financiare, şi soluţiile de finanţare ipotecară din portofoliul ING“, au spus reprezentanţii NN pentru ZF.

NN România, grup prezent pe piaţa locală prin intermediul NN Asigurări de Viaţă, NN Asigurări, NN Pensii şi NN Lease, a făcut un pas mai aproa­pe către bănci anunţând o co­la­borare cu ING Bank privind inter­medierea credite­lor ipo­te­care, bancă de care entitatea de asigurări a fost forţată să se separe în urmă cu 13 ani.

Deşi NN România, lider pe segmentele de asigurări de viaţă şi pensii private, a început colaborarea cu ING pentru intermedierea creditelor ipo­te­care, de fapt entitatea juridică NN Lease este cea care permite lega­li­ta­tea şi concretizarea acestui par­te­ne­riat. Asigurătorii desfăşoară numai ac­tivitate de asigurări sau operaţiuni lega­te direct de aceasta şi nicio altă acti­vitate comercială cu excepţia ce­lor premise de legislaţia naţională.

„Procesul de intermediere a cre­di­telor ipotecare se desfăşoară prin­tr-o entitate juridică dedicată, parte din grupul companiilor NN din Ro­mânia, respectând toate cerinţele legale aplicabile privind interme­die­rea de credite ipotecare“, au spus reprezentanţii NN pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO