Bănci și Asigurări

Numai 100 de credite pentru cofinanţarea proiectelor UE de la Banca Transilvania în nouă luni

Autor: Razvan Voican

14.11.2010, 23:35 18

Banca Transilvania (BT), una dintre primele zece instituţii decredit, a acordat în nouă luni din acest an ceva mai mult de 100 decredite pentru clienţi care aveau nevoie de cofinanţarea fondurilornerambursabile primite de la UE pe diferite proiecte.

Valoarea proiectelor cofinanţate a fost de numai 200 mil. lei(circa 47 mil. euro), în pofida promovării făcute de bancă pe acestsegment, cu o ofertă dedicată care include şi consultanţă pentrusolicitanţi. Principalele domenii din care fac parte proiecteleaprobate sunt agricultura, alimentaţia, confecţiile metalice,medicină şi producţie farmaceutică, informatică şi turism. Dinaceastă toamnă, BT poate acorda clienţilor "scrisori de confort"pentru facilitarea implementării proiectelor cu fonduri UE şipromite răspuns în cel mult 10 zile la cererile de finanţare. Pânăacum, soldul creditelor acordate de bancă pentru fonduri europenese ridică la circa 350 mil. lei (peste 82 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO