Bănci și Asigurări

Numărul caselor asigurate printr-o poliţă obligatorie scade spre 1,5 milioane

Numărul caselor asigurate printr-o poliţă obligatorie...

Autor: Liviu Popescu

16.12.2014, 00:00 228
PAID, compania care deţine monopolul pe segmentul asigurărilor obligatorii de locuinţe, avea la sfârşitul lunii trecute un portofoliu de 1,52 milioane de contracte în vigoare, triplu faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate de asigurător. Cu toate acestea, portofoliul s-a redus treptat în ultima perioadă, pe parcursul lunii trecute numărul poliţelor de asigurare scăzând cu aproximativ 16.000. Pe parcursul acestui an s-a înregistrat o tendinţă de creştere a numărului de poliţe, în contextul unor modificări legislative, însă începând cu luna septembrie numărul contractelor încheiate a intrat pe o pantă descendentă. La începutul lunii septembrie a fost înregistrat nivelul maxim din acest an, respectiv 1,57 milioane de poliţe în vigoare. Nivelul maxim zilnic al vânzărilor de poliţe a fost atins pe 27 noiembrie, când au fost încheiate peste 13.000 de contracte.
 
Spre comparaţie, vârful zilnic al vânzărilor de poliţe în octombrie a fost de 6.800 de contracte. În urma cutremurului de 5,7 grade pe scara Richter produs pe 22 noiembrie, reprezentanţii PAID au afirmat că au primit de la clienţi aproximativ 250 de solicitări de constatare a daunelor, însă nu au precizat care este valoarea daunelor sesizate. Poliţele obligatorii au un cost cuprins între 10 sau 20 de euro în funcţie de tipul locuinţei şi acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009 şi este deţinută de un număr de 12 companii de asigurări, care au participaţii cuprinse între 5,5% şi 15% din capitalul societăţii. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO