Bănci și Asigurări

Numărul românilor care fac zilnic plăţi cu cardul a crescut

Numărul românilor care fac zilnic plăţi cu cardul a...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2016, 00:02 535

Numărul românilor care fac zilnic plăţi cu cardul a crescut cu 45% între martie şi decembrie 2015. Unu din cinci români utilizează cardul pentru plata cumpărăturilor cu valori mai mici de 10 lei, cele mai uzuale plăţi cu cardul fiind de valoare mică, pentru achiziţii de până în 75 de lei.

Potrivit studiului realizat de MasterCard, trei sferturi dintre participanţii la cercetare afirmă că, de regulă, utilizează cardul pentru achiziţionarea unor cumpărături de până la 75 lei, aceasta fiind o tendinţă încurajatoare, care arată o schimbare de mentalitate la nivelul pieţei locale.

Clienţii par să înceapă să migreze dinspre numerar înspre plăţile electronice dacă luăm în considerare faptul că 85% dintre respondenţi afirmă că utilizează cardul pentru plata cumpărăturilor curente. De altfel, 4 din 5 români preferă cardurile pentru că astfel evită să poarte numerar asupra lor, în timp ce 67% apreciază uşuri

nţa cu care sunt realizate plăţile în acest fel. Potrivit studiului, cardurile sunt tot mai des utilizate pentru plata cumpărăturilor cotidiene. În decembrie 2015, numărul celor care efectuau zilnic plăţi cu cardul era cu 45% mai mare faţă de luna martie a aceluiaşi an.

Acest rezultat indică o evoluţie îmbucurătoare la nivelul pieţei, susţinută şi de faptul că ponderea românilor care deţin un card bancar a fost în creştere pe parcursul lui 2015, ajungând în luna decembrie până la 95% în rândul adulţilor care locuiesc în zonele urbane din România şi care folosesc internetul. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO