Bănci și Asigurări

Numărul total al poliţelor de locuinţă în vigoare la finalul lunii iulie 2022 era de aproape 1,84 milioane, în creştere cu 1,1% faţă de perioada similară a anului 2021

Numărul total al poliţelor de locuinţă în vigoare la...

Autor: Mircea Nica

16.08.2022, 17:45 82

Numărul total al poliţelor de locuinţă în vigoare la finalul lunii iulie 2022 era de aproape 1,84 milioane, în creştere cu 1,1% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor statistice lunare ale Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Deşi numărul locuinţelor asigurate este mai mare faţă de începutul anului 2022, când erau circa 1,82 milioane de poliţe în vigoare, ascensiunea este una timidă şi subliniază în continuare gradul mult prea redus al locuinţelor asigurate din România.

La finalul anului 2021, numărul locuinţelor din România era de 9,6 milioane. La un număr de poliţe în vigoare de 1,84 milioane la finalul lunii iulie 2022, înseamnă că mai bine de 7,7 milioane de locuinţe rămân în continuare neasigurate. Poliţa PAD, care este o asigurare de locuinţă obligatorie, are un preţ standard bazat pe două tipuri de locuinţe. Pentru locuinţele de tip A, preţul este de 10 euro pe an, în timp ce pentru locuinţele de tip B, tariful este de 20 de euro.

Pentru poliţele facultative de locuinţă, preţul mediu la nivelul pieţei este de 50 de euro pe an. PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, conform prevederilor legale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO