Bănci și Asigurări

Numele Ardaf dispare din acte, dar rămâne pe clădiri

Numele Ardaf dispare din acte, dar rămâne pe clădiri

Numele Ardaf va apărea în continuare pe faţada celor 215 sucursale ale companiei

Autor: Ciprian Valentin Botea

31.08.2011, 00:07 838

Companiile Generali şi Ardaf, controlate de grupul italian Generali, vor funcţiona de mâine, 1 septembrie, sub umbrela unei singure societăţi, dar brandul Ardaf - unul dintre cele mai cunoscute din piaţa asigurărilor - nu va dispărea complet.

Cele două companii vor anunţa mâine într-o conferinţă de presă încheierea fuziunii.

Acţionarii celor două companii au decis în luna martie ca în urma fuziunii să fie păstrate brandurile şi sucursalele ambilor asigurători. Astfel, deşi dispare din acte, numele Ardaf va continua să apară pe faţada celor 215 sucursale ale companiei. Noua societate se va numi, în acte, Generali România şi va fi a cincea mare companie din piaţa asigurărilor, luând în calcul primele brute sub­scrise în 2010 de cei doi asigurători. Generali a subscris anul trecut prime de 438 milioane lei, în timp ce Ardaf a avut afaceri de 217 milioane lei.

Generali era a opta companie de asigurări generale după volumul primelor brute subscrise la sfârşitul anului trecut, în timp ce Ardaf ocupa locul 11 pe acest segment de piaţă.

Chiar dacă noua societate va păstra numele Generali, procedura juridică de fuziune implică absorbţia Generali Asigurări de către Ardaf, grupul susţi­nând că opţiunea este rezultatul unei analize preliminare care a ţinut cont de aspectele legale şi de reglementare.

Ardaf a avut pierderi de zeci de milioane de lei în anii anteriori, reuşind să treacă pe profit abia în 2010. Aceasta înseamnă că noua entitate va plăti un impozit pe profit mai mic deoarece va trebui să acopere din câştigurile viitoare şi pierderile Ardaf din anii trecuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO