Bănci și Asigurări

O celebră familie din Grecia, cu afaceri în industria petrolieră dar şi cu o istorie în fotbal, a cumpărat Marfin Bank: Nu suntem aici doar pentru a fi prezenţi, avem planuri ambiţioase de creştere

O celebră familie din Grecia, cu afaceri în industria...

Autor: Cristian Hostiuc

20.07.2018, 00:07 2224

Grupul elen Vardinoyannis, cu o valoare ce depăşeşte 2 mld. euro, a devenit oficial proprietarul Marfin Bank România şi anunţă că are un plan ambiţios de creştere, atât organică, cât şi prin noi achiziţii dacă vor apărea.

„Suntem ambiţioşi şi flămânzi. Nu suntem aici doar pentru a fi prezenţi, chiar vrem să ne extindem mai mult decât suntem acum. Vom avea un plan de creştere organică, dar dacă pe piaţă vor apărea noi oportunităţi, vom fi prezenţi şi noi acolo“, a declarat într-o discuţie cu ZF Georgios Taniskidis, un bancher cu experienţă de aproape 30 de ani şi reprezentantul grupului în România.

De asemenea, grupul – care este prezent în mai multe in­dustrii, începând de la energie prin deţinerea unei ra­finării şi a unui lanţ de benzinării în Grecia până la trans­port maritim şi media – a cumpărat şi Marfin Leasing.

Familia Vardinoyannis a deţinut o bancă în Grecia pe care a vândut-o grupului Piraeus, devenind principalul acţionar, dar de-a lungul anilor 2000, familia şi-a vândut acţiunile din Piraeus.

Ca parte a tranzacţiei şi a obţinerii aprobării din partea BNR, grupul elen va majora capitalul băncii, astfel încât, în final, Marfin va dispune de aproape 80 de milioane de euro, fonduri proprii, la active de 430 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO