Bănci și Asigurări

O delegaţie a FMI condusă de Jan Kees Martijn va vizita România în perioada 30 mai - 10 iunie pentru înâlnirea periodică cu oficialii de la Bucureşti

O delegaţie a FMI condusă de Jan Kees Martijn va vizita...

Autor: Roxana Rosu

25.05.2022, 10:16 128

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional condusă de Jan Kees Martijn va vizita România în perioada 30 mai - 10 iunie pentru întâlnirea periodică pe care instituţia o are cu autorităţile române (Consultare pe Articolul IV), se arată într-un anunţ semnat de Nadeem Ilahi, Reprezentant Regional pentru Europa Centrală, de Est şi Sud-Est a FMI.

Echipa Fondului va discuta despre evoluţiile şi politicile economice cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, Băncii  Naţionaeă a României şi alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului privat şi non-guvernamental.

FMI a redus puternic în aprilie previziunile privind creşterea economică pentru România în 2022, la  2,2%, de la 4,8% în raportul anterior.

În raportul de primăvară al „World Economic Outlook” la FMI, economiştii notează că ţările apropiate de Ucraina sunt cele mai afectate din punct de vedere economic de război.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO