Bănci și Asigurări

O nouă schimbare la vârful CEC Bank: Laurenţiu Mitrache, directorul executiv, şi-a dat demisia din motive personale familiale, poziţia de CEO interimar fiind preluată de Bogdan Neacşu

O nouă schimbare la vârful CEC Bank: Laurenţiu...
08.08.2019, 13:09 4026

Laurenţiu Mitrache, directorul executiv al CEC Bank (preşedintele directoratului), şi-a dat demisia, invocând motive personale familiale, postul fiind liber începând cu data de 12 august, au precizat surse din piaţa bancară.

Poziţia de CEO interimar a fost preluată de Bogdan Neacşu, prim-vicepreşedintele băncii, urmând ca în următoarea perioadă ministerul Finanţelor, acţionarul majoritar, să nominalizeze un nou conducător executiv al băncii.

Venirea lui Laurenţiu Mitrache ca CEO al CEC Bank acum câteva luni a fost o surpriză, având în vedere că el ieşise din circuitul sistemului bancar, fiind o perioadă directorul executiv al Federaţiei Române de Tenis.

Ministerul Finanţelor, condus de Eugen Teodorovici, a operat în primăvară mai multe schimbări la CEC Bank: Radu Gheţea, cel care a condus banca de stat în ultimii 12 ani, a plecat din poziţia de CEO şi ulterior preşedinte al Consiliului de Administraţie.

În acest moment, există încă două poziţii libere în conducerea executivă a băncii, de vicepreşedinte.

Bogdan Neacşu a venit prim-vicepreşedinte în primăvară, după ce a lucrat la Patria Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, Voksbank, BRD şi BNR.

CEC Bank este a şaptea bancă din sistemul bancar românesc în topul băncilor după active pe anul 2018, iar Bogdan Neacşu a anunţat recent, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 19, că vrea să ajungă în top cinci bănci din sistemul bancar.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO