Bănci și Asigurări

O romanca, sefa pe diviziile de creditare ale ING din 10 tari

20.12.2007, 18:41 36

Mihaela Bitu (37 de ani), directorul executiv in cadrul ING Bank Romania, a fost numita regional head of general lending Central and Eastern European products in cadrul ING Bank Olanda, pozitie din care va coordona echipele de lending (creditare) ale bancii din zece tari, printre care Romania, Rusia si Germania. Numirea intra in vigoare la 1 ianuarie 2008, Bitu urmand sa lucreze la head office-ul ING, in Amsterdam.
Bitu il inlocuieste in Olanda pe Ad Kas, care a fost promovat in functia de vicepresedinte al Oyak Bank, grupul financiar turc cumparat de ING.
In prezent, Bitu este executive director head of wholesale banking products in cadrul ING Bank Romania, pozitie pe care o ocupa de doi ani si din care este responsabila cu toate produsele bancare din sfera clientilor corporate ai bancii. Din pozitia actuala coordoneaza cinci departamente si o echipa de aproximativ 50 de oameni.
"Numirea mea vine dupa o cariera de 12 ani in ING si o consider o recunoastere nu numai a meritelor personale, dar si a performantei echipei ING Romania si a modelului nostru de afaceri", a declarat Bitu pentru ZF.
Ea a participat la toate marile tranzactii in care a fost implicata ING de-a lungul anilor, printre proiectele la care a lucrat numarandu-se sindicalizarea imprumuturilor pentru RCS & RDS, privatizarea Petrom, IPO-ul Flamingo sau cel al A&D Pharma.
Lucreaza pentru ING inca de la intrarea bancii pe piata locala. Initial a fost management trainee, apoi a pus bazele departamentului de custodie, dupa care a facut investment banking.
A lucrat si la Londra intre 1999 si 2000 in echipa regionala care se ocupa de investment banking.
Inainte de a incepe sa lucreze in cadrul ING, Mihaela Bitu a absolvit un program de MBA, facand parte din prima promotie a programului romano-canadian organizat de Bucharest School of Management, unul dintre cele mai vechi mastere de business de pe piata. A absolvit Academia de Studii Economice in 1993, sectia Finante-Contabilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO