Bănci și Asigurări

O treime din posturile direcţiilor importante din BNR sunt vacante. Poziţia de director adjunct, funcţie greu de acoperit în Banca Naţională

Salariul mediu net la BNR, instituţie cu 1.900 de salariaţi, a fost de 6.800 de lei în 2015. Mediafax

Salariul mediu net la BNR, instituţie cu 1.900 de salariaţi, a fost de 6.800 de lei în 2015. Mediafax

Autor: Claudia Medrega

15.09.2016, 00:00 280

O treime din direcţiile importante din BNR au poziţii vacante de director adjunct, adică opt din cele 24 de astfel de funcţii disponibile în departamentele-cheie ale băncii nu sunt ocupate.

Totodată, în cazul Direcţiei de modelare şi prognoze macroeconomice conducerea a fost preluată din luna septembrie de Tudor Grosu, care era director adjunct, după ce fostul şef al direcţiei Cezar Boţel a fost trimis la Washington ca reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional. Boţel are contractul individual de muncă suspendat pe durata mandatului la FMI.

Politica de recrutare mai strictă decât în bănci dusă de BNR, dar şi perioada mai lungă de timp în care se formează specialiştii în ariile-cheie ale instituţiei fac dificilă acoperirea unor posturi importante, care stau vacante chiar şi luni de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO