Bănci și Asigurări

Oana Ilaş, Banca Transilvania: La creditele ipotecare experienţa a arătat că o reducere a dobânzii contează extrem de mult. Acum dinamica este mult mai mare pe zona de refinanţări şi s-ar putea să rămână şi în viitorul apropiat aşa

ZF Bankers 2024.

Oana Ilaş, vicepreşedinte retail Banca Transilvania

Oana Ilaş, vicepreşedinte retail Banca Transilvania

Autor: Mircea Nica

10.07.2024, 09:00 184

♦ „Trebuie să fim inventivi şi să asigurăm această creştere la nivel de sold din ce facem pe plus şi să ne adaptăm părţii de refinanţări“, a explicat Oana Ilaş.

La creditele ipotecare expe­rienţa ultimilor ani a arătat că o reducere a dobânzii contează extrem de mult, mai ales pentru clienţii care au fost prinşi de perioada de creştere de dobândă cu dobânzi variabile, a spus Oana Ilaş, vicepreşedinte retail la Banca Transilvania, în cadrul ZF Bankers Summit 2024, ziua 1.

„În cazul unui credit imobiliar/ipotecar, experienţa ultimilor doi ani a arătat faptul că o reducere a dobânzii contează extrem de mult, mai ales pentru clienţii care au fost prinşi de această perioadă de creştere de dobândă cu dobânzi variabile şi care au început să se orienteze pe refinanţare. Într-a­de­văr, în această perioadă dinamica este mult mai mare pe zona de refinanţări şi este o realitate care s-ar putea să rămână pentru viitorul apropiat. Trebuie să fim inventivi şi să asigurăm această creştere la nivel de sold din ce facem pe plus şi să ne adaptăm părţii de refinanţări. Contează foarte mult pentru că impactul în rata pe care clientul o plăteşte la bancă este destul de semnificativ, dacă clientul îşi găseşte o alternativă mai bună, însă clienţii se uită la mai multe aspecte. Dacă este diferenţă între 5,5% şi 5,7% poate nu mai contează atât de muilt, ci contează şi relaţia cu instituţia financiară, produsele accesorii care mai vin lipite de produsul respectiv sau relaţia în ansamblu pe care clientul o are cu banca“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro