Bănci și Asigurări

Oana Ilaş, director adjunct retail, Banca Transilvania: Am asistat la tot mai multe solicitări de împrumuturi cu dobândă fixă

Oana Ilaş, director adjunct retail, Banca Transilvania:...

Autor: Mircea Nica

23.05.2023, 00:07 5929

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active, a asistat în această perioadă la tot mai multe solicitări ale clienţilor de a se împrumuta cu dobândă fixă, atât la creditele de consum, cât şi la creditele imobiliare, în con­textul tendinţei de creştere a dobânzilor, a spus Oana Ilaş, director general adjunct retail banking la Banca Transilvania.

„Cam toate instituţiile financiare din piaţă au în acest moment în ofertă şi credite imobiliare cu dobândă fixă introductorie pe 3-5 ani de zile care vine să asigure o protecţie suplimentară clienţilor care doresc să aibă o siguranţă mai mare pentru ce au de rambursat în perioada următoare“, a explicat Oana Ilaş în emisiunea de business ZF Live. Ea a mai adăugat că oamenii sunt atenţi la oferte în perioada aceasta, în special pentru că salariile nu au ţinut pasul cu inflaţia şi dobânzile ridicate, iar fiecare punct de dobândă în minus pe care pot să o obţină contează.

Banca Transilvania a lansat recent o ofertă de creditare ipotecară/refinanţare cu o dobândă de 5,90%, fixă în primii 5 ani, (ulterior dobânda fiind variabilă, IRCC+2,5 pp) aplicabilă pentru creditele noi şi în cazul refinanţărilor de la alte bănci, la clienţii ce încasează venitul la bancă, noua ofertă fiind valabilă până în 14 iunie.

La clienţii care nu încasează venitul la bancă, dobânda fixă este 6,90% timp de 5 ani şi apoi IRCC+2,8 pp.

Această ofertă a venit într-un context în care băncile încearcă să revigoreze piaţa creditării ipotecare, lovită de creşterea dobânzilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO