Bănci și Asigurări

Oana Macoveiciuc, BCR: Vedem o creştere economică pentru 2024 de 2,6%, de la 2% în 2023, şi sperăm într-o revitalizare a industriei pe baza investiţiilor din fonduri europene şi a investiţiilor de mare infrastructură susţinute de stat

ZF Bankers 2024

Oana Macoveiciuc, head of industry la BCR:
Trăim un moment extraordinar în România cum nu a mai fost. Proiectele de infrastructură nu au mai existat la acest nivel. Avem bani, ele sunt finanţate, nivelul de garanţii, de instrumente de garantare este fără precedent. Piaţa nu este pregătită şi din acest motiv credem că este nevoie de un dialog continuu între toate părţile implicate.

Oana Macoveiciuc, head of industry la BCR: Trăim un moment extraordinar în România cum nu a mai fost. Proiectele de infrastructură nu au mai existat la acest nivel. Avem bani, ele sunt finanţate, nivelul de garanţii, de instrumente de garantare este fără precedent. Piaţa nu este pregătită şi din acest motiv credem că este nevoie de un dialog continuu între toate părţile implicate.

Autor: Mircea Nica

14.08.2024, 09:00 118

Aşteptările sunt pentru o creştere economică de 2,6% în anul 2024, faţă de 2% anul trecut, ritmul fiind susţinut de investiţiile din fonduri europene şi de proiectele de infrastructură majoră finanţate de stat, a spus Oana Macoveiciuc, head of industry la BCR, în cadrul ZF Bankers Summit 2024, ziua 1.

„Noi vedem o creştere economică pentru anul acesta de 2,6%, în creştere de la 2% anul trecut şi sperăm într-o revitalizare a industriei pe baza investiţiilor din fonduri europene şi bineînţeles pe investiţiile privind marea infrastructură susţinută de stat. La martie aveam 20% din creditele acordate din zona de corporate pentru investiţii.“

Din perspectiva proiectelor, Oana Macoveiciuc susţine că zona de construcţii se află în atenţie, mai ales că există proiecte.

„Aş adresa un segment în focus acum, zona de construcţii. Există proiecte, dar de exemplu aproape toţi jucătorii locali, inclusiv cei internaţionali, să îşi atingă limitele de finanţare să-şi emită acele bonduri pentru participaţie la licitaţie, pentru a garanta performanţa şi a primi avansul“.

„Proiectele sunt foarte mari, limitele de care au nevoie aceste companii sunt foarte mari, dată fiind amploarea proiectelor şi este nevoie de dialog constant între bănci, autorităţi, beneficiarii care cer aceste instrumente de garantare şi companiile de asigurări. Trăim un moment extraordinar în România cum nu a mai fost. Proiectele de infrastructură nu au mai existat la acest nivel. Avem bani, ele sunt finanţate, dar nivelul de garanţii, de instrumente de garantare este fără precedent. Piaţa nu este pregătită într-o oarecare măsură şi din acest motiv credem că este nevoie de un dialog continuu între toate părţile implicate.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24