Bănci și Asigurări

Oferta de obligaţiuni Patria Bank în valoare de 5 mil. euro a fost suprasubscrisă în proporţie de 170% în doar două zile de la lansare

Oferta de obligaţiuni Patria Bank în valoare de 5 mil....

Autor: Tibi Oprea

18.09.2019, 18:06 804

Oferta de obligaţiuni negarantate, neconvertibile şi subordonate a Patria Bank (simbol bursier - PBK), în valoare de 5 mil. euro, a fost încheiată cu succes în numai două zile de la deschiderea perioadei de ofertă, aceasta fiind durata minimă a perioadei de ofertă conform termenilor, nivelul subscrierilor totale atrase raportat la valoarea maximă a ofertei fiind de 169,8%.

Obligaţiunile au valoarea nominală unitară de 500 de euro, scadenţa de 8 ani şi o dobandă fixă de 6,5% pe an, plătibilă semestrial. Oferta a fost intermediată de brokerul Tradeville şi distribuită de Tradeville şi Goldring.

În perioada următoare, Patria Bank împreună cu Tradeville vor demara procedurile pentru solicitarea admiterii la tranzacţionare a obligaţiunilor pe o piaţă administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

„Interesul foarte mare al investitorilor pentru această emisiune de obligaţiuni ne bucură şi este o dovadă a încrederii acestora în modelul de afaceri al Patria Bank; consolidarea bazei de capital a băncii este un pas important în planurile noastre de creştere pe termen mediu şi lung, aliniate cu obiectivele noastre de a susţine creşterea gradului de intermediere financiară, incluziunea financiară şi antreprenoriatul local. Ne dorim să fim un jucător activ pe piaţa de capital din România, o piaţă cu un potenţial mare de creştere, şi să o utilizam în mod activ pentru finanţare şi în viitor”, a declarat Daniela Iliescu, director general al Patria Bank.

„Depăşirea cu 69,8% a valorii maxime a ofertei de obligaţiuni demonstrează, pe de o parte, încrederea investitorilor în aceste instrumente cu venit fix, iar pe de altă parte potenţialul segmentului de retail al pieţei de capital din România de a oferi finanţare companiilor care îşi propun dezvoltarea businessului. Cu siguranţă, este un potenţial insuficient valorificat şi sperăm că, treptat, şi alte companii vor urma exemplul Patria Bank, căutând să îşi diversifice sursele de finanţare”, consideră Mihaela Bîciu, director general al Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO