Bănci și Asigurări

Oficial al Băncii Angliei: Munca de acasă reduce creativitatea

Oficial al Băncii Angliei: Munca de acasă reduce...

Autor: Bogdan Cojocaru

28.10.2020, 00:00 400

Munca de la domiciliu riscă să sufoce creativitatea şi îi ţine departe pe oameni de experienţe noi, a declarat economistul-şef al Băncii Angliei, Andy Haldane.

Acesta a spus că pandemia „ne-a remodelat viaţa profesională, contribuţiile noastre economice şi bunăstarea noastră“, dar până acum nu a fost clar dacă această schimbare este în bine, scrie BBC.

Munca la domiciliu a redus probabil capacitatea de gândire creativă, a spus el. Discuţiile informale la locul de muncă au fost adesea mai utile decât întâlnirile formale, a adăugat economistul.

„Dacă m-aţi întreba dacă sunt mai fericit să lucrez de acasă, cu adevărat nu aş şti ce să răspund. Nu duc dorul drumului spre muncă“, a explicat Haldane.

„Dar simt acut pierderea relaţiilor de muncă şi a stimulilor externi - conversaţiile întâmplătoare, ascultarea unor persoane foarte diferite cu experienţe trăite foarte diferite, provocarea unor idei şi experienţe noi.

Aceste pierderi vor creşte cu timpul. La un moment dat, vor compensa beneficiile evitării călătoriilor anevoioase cu trenul“.

Haldane crede că lipsa contactului direct cu colegii şi cu alţi oameni înseamnă pierderea „capitalului social“, în timp ce „scânteile creative“ sunt „stinse“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO