Bănci și Asigurări

Olandezii de la Aegon au ajuns la afaceri de 50 mil. lei, după achiziţia Eureko

Olandezii de la Aegon au ajuns la afaceri de 50 mil. lei, după achiziţia Eureko

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România: În ceea ce priveşte piaţa în ansamblul ei, asigurări de viaţă şi nonviaţă, cred că vom observa o orientare a tuturor companiilor spre direcţii profitabile, o creştere sănătoasă, dar şi o consolidare în privinţa numărului de jucători din piaţă

Autor: Andra Oprescu

26.01.2015, 00:05 506
Compania de asigurări Aegon România, membră a grupului olandez cu acelaşi nume, a înregistrat anul trecut prime brute subscrise de aproximativ 50 mil. lei şi avea în portofoliu peste 40.000 de poliţe, în creştere faţă de 2013. Totodată, numărul despăgubirilor plătite în 2014 a crescut, fiind de peste 4 ori mai mare decât în 2013.
 
„Creşterea de anul trecut a fost susţinută de trei direcţii: vânzări de poliţe noi prin reţeaua proprie şi a Băncii Transilvania, preluarea portofoliului Eureko, dar şi lansarea unor parteneriate cu peste 30 de brokeri pentru distribuţia produsului Aegon BackUp, un produs de risc similar unui Casco uman“, a spus Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.
 
Aegon a preluat anul trecut operaţiunile de pensii private şi asigurări ale Eureko România, parte a grupului Achmea, tot din Olanda.
 
Pentru 2015, Aegon plănuieşte dezvoltarea parteneriatului cu brokerii, prin extinderea numărului acestora, spune CEO-ul companiei. „Parteneriatul cu Banca Transilvania va rămâne important pentru noi şi un eventual avans al băncii pe locul al doilea în industria bancară nu poate decât să ne bucure. Expertiza companiei fiind pe zona de bancassurance, ne concentrăm în continuare pe extinderea parteneriatelor şi cu alte bănci“.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO