Bănci și Asigurări

Olandezii de la Aegon isi pregatesc intrarea pe piata asigurarilor de viata

23.09.2008, 17:58 26

 

Aegon Asigurari de Viata, companie a grupului olandez Aegon, isi pregateste in prezent intrarea pe piata asigurarilor de viata. Compania a obtinut autorizatia de constituire de la Comisia de Suparveghere a Asigurarilor (CSA), iar acum trebuie sa isi mai completeze dosarul pentru autorizatia de functionare.
Piata asigurarilor de viata a ajuns anul trecut la 432 de milioane de euro si reprezinta o buna oportunitate de investitie pentru grupurile financiare, avand in vedere ca este subdezvoltata si va cunoaste o crestere rapida in anii urmatori. Activitatea de asigurari de viata este mult mai profitabila decat cea de asigurari generale. In primul semestru al acestui an, companiile de asigurari de viata de pe piata locala au obtinut un profit tehnic net de 12 milioane de euro, in timp ce companiile de asigurari generale au raportat o pierdere tehnica neta de 21 de milioane de euro.
Aegon Asigurari de Viata va fi condusa de Silvia Sarb, fostul director general al companiei de pensii BT Aegon, care administreaza un fond de pensii obligatorii. BT Aegon este un joint-venture intre Banca Transilvania si Aegon. Potrivit site-urilor de recrutare online, Aegon a inceput deja sa caute angajati pentru compania de asigurari de viata.
Aegon este unul dintre cei mai mari jucatori din asigurari de viata si pensii private la nivel mondial, cu sediul central in Olanda si operatiuni in peste 20 de tari. Grupul are circa 40 de milioane de clienti si 30.000 de angajati. Grupul Aegon a fost creat in 1983, in urma fuziunii dintre companiile olandeze AGO si Ennia. In prezent, grupul administreaza active de peste 340 de miliarde de euro.
Alte companii care asteapta intrarea pe piata asigurarilor de viata sunt Ergo, membra a grupului german cu acelasi nume, si BRD Asigurari de Viata, companie a grupului francez SocieŽtŽe GeŽneŽrale.
Ergo va vinde asigurari prin intermediul unitatilor UniCredit Tiriac Bank, in baza unui parteneriat de bancassurance semnat intre cele doua parti. Investitia minima in capitalul social al unei companii de asigurari de viata este de 12 milioane de lei (peste 3,3 milioane de euro), potrivit legislatiei in vigoare.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO