Bănci și Asigurări

Olandezii de la ING numesc din nou un român la conducerea băncii din România. Mihaela Bîtu devine CEO din iulie, înlocuindu-l pe polonezul Michal Szczurek

Olandezii de la ING numesc din nou un român la...

Autor: Claudia Medrega

07.06.2019, 00:07 1343

Mihaela Bîtu, cu o carieră de 25 de ani în ING, a fost promovată pe poziţia de CEO al băncii din România, după aproximativ un deceniu în care a fost director adjunct, coordonând operaţiunile corporate ale ING Bank.

„De-a lungul anilor, echipa noastră a promovat servicii şi produse inovatoare, diferenţiatoare, urmărind cu consecvenţă o strategie de creştere organică. Mă onorează această numire şi încrederea pe care grupul ING o are în profesionalismul şi maturitatea echipei noastre locale“, susţine Mihaela Bîtu. Ea va deveni începând cu 3 iulie noul CEO al ING Bank România, urmând să-l înlocuiască pe polonezul Michal Szczurek, care a condus operaţiunile din România ale ING timp de 7 ani şi va fi şef al diviziei retail a grupului ING din regiunea Asia. 

Michal Szczurek, cunoscut în special ca expert în retail banking şi servicii bancare electronice, preluase postul de şef al ING Bank România de la Mişu Negriţoiu, care a condus instituţia de credit timp de şase ani, aducând-o la statutul de bancă universală. ING Bank, care operează pe piaţa românească ca sucursală a grupului olandez cu acelaşi nume, a urcat pe locul şase în topul băncilor locale, cu o cotă de piaţă de circa 10%, bazată pe creştere organică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO