Bănci și Asigurări

Olteanu, BNR: Ne uităm cu atenţie la Grecia şi modelăm diferite scenarii de risc

Olteanu, BNR: Ne uităm cu atenţie la Grecia şi...

Autor: Anelis Baciu

24.06.2015, 00:03 740
Banca Naţională este foarte atentă la situaţia economică şi politică din Grecia şi ia în calcul toate scenariile de risc, a declarat Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR în cadrul conferinţei ZF Bankers Summit ’15.

„Ne uităm la Grecia din două motive. În primul rând, din punct de vedere macroeconomic pentru că suntem parte a Uniunii Europene şi parte a proiectului euro. Pe de altă parte, ne preocupă situaţia băncilor locale cu acţionariat grecesc. BNR ia în calcul toate scenariile, monitorizăm şi modelăm diferite scenarii de risc“, a afirmat Olteanu.

Viceguvernatorul BNR spune însă că în prezent nu există temeri în ceea ce priveşte stabilitatea băncilor greceşti prezente pe piaţa locală, deoarece indicatorii de solvabilitate şi lichiditate sunt foarte buni. Cu toate acestea BNR este pregătită să intervină în orice situaţie.

„Dacă considerăm că o bancă nu mai poate fi condusă sau administrată în formula respectivă, avem la dispoziţie instrumente care permit rezoluţia bancară“ , a explicat Olteanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO