Bănci și Asigurări

Omer Tetik, Banca Transilvania: În criză am învăţat că angajaţii şi clienţii sunt o valoare adăugată

Omer Tetik, Banca Transilvania: În criză am învăţat...

Autor: Roxana Rosu

07.12.2016, 12:42 751

Nu consider că a existat o lecţie anume în perioada de criză, dar pot spune că am învâţat că angajaţii şi clienţii sunt o valoare adăugată care te ajută foarte mult. Am învăţat să fiu mai transparent, mai cooperant decât înainte de criză, a spus Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania, prezent la evenimentul "10 ani de business: creştere explozivă, criză, noua normalitate", organizat de Reff&Associates în colaborare cu Ziarul Financiar.

Oriunde mergem acum afară, România este prezentată foarte bine. Văzând creşterile PIB, nu este important volumul, ci cum distribuim aceste creşteri către populaţie. Sistemul bancar a învăţat să fie mai eficient.

La Banca Transilvania am crescut foarte repede şi acum trebuie să deservim un portofoliu mare, să schimbăm anvelopele maşinii fără să facem stop. Nu ne-am pregătit prea bine pentru asta, ne-am concentrat pe tranzacţie, dar avem timp.

Volksbank a fost o decizie foarte bună, am învăţat multe de la ei, sper să luăm decizii şi mai bune în viitor.

Avem o problemă cu forţa de muncă.

Clienţii nu investesc în istorie, ci în ce putem livra pentru viitor. Nu vrem să luăm decizii în panică, este o lecţie pe care am învăţat-o. De multe ori investitorii şi autorităţile au luat decizii în panică, care au amplificat problemele în criză.

Am intrat pe produse pentru că au intrat şi alţii, dar nu vom mai face acest lucru. Vom avea stilul nostru, nu pentru cotă de piaţă.

În 10 ani poate vom vedea o parte dintre oamenii de business şi în politică. Sper să nu mai discutăm despre sistemul de sănătate şi cel social, ci despre strategia unui partid

Sper ca România să fie modernă, tehnologizată, cu infrastructură, cu un mediu bun pentru orice business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO