Bănci și Asigurări

Omer Tetik, Banca Transilvania: Vedem o scădere a creditelor ipotecare, dar leasingul de maşini nu s-a redus

PwC CEO Romania Survey 2023

Omer Tetik, Banca Transilvania: Vedem o scădere a...

Autor: Răzvan Botea

29.03.2023, 20:46 8920

Omer Tetik, CEO-ul Banca Transilvania, a spus, la conferinţa de lansare a PwC CEO Romania Survey 2023, că se vede o scădere a creditării pentru case, dar leasingul de maşini nu s-a redus.

„Cred că acum în România este criză demografică şi criză de execuţie. Într-adevăr, şi noi credem că sunt multe oportunităţi. În businessul nostru de zi de zi vedem o scădere destul de puternică a creditelor ipotecare – oamenii cumpără mai puţine case. Fiind un jucător semnificativ în piaţa de leasing, oamenii nu au renunţat şi nu s-au reprofilat  la maşini mai ieftine.  A fost o încetinire a economisirii, dar s-a reluat.”

Ce a mai spus Omer Tetik la PwC CEO Romania Survey 2023:

Noi lucrăm cu banii altora şi atunci provocările noastre sunt un cumul al provocărilor altora. Dacă vorbim individual, situaţia este exact ca poza din analiză: toată lumea vorbeşte despre criză, despre provocări, dar dacă vorbim individual, există optimism: credem că o să avem oportunităţi noi, investim mai departe. Şi noi am încetinit o parte din investiţii, dar nu abrupt. Continuăm creditarea, avem bugete de creştere destul de ambiţioase.

Inflaţia nu este o noutate. România a crescut la începutul anilor 2.000 cu inflaţie de două cifre. Importantă este adaptarea.

100 de CEO au zis că restului economiei o să-i meargă prost, dar lor o să le meargă bine. Cred că suntem mai confortabili (în ceea ce priveşte propriul business – n. red.), pentru că ne cunoaştem cifrele. Suntem mai puţini emoţionali decât despre ce se spune afară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO