Bănci și Asigurări

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Suntem într-o conjunctură în care sistemul bancar are lichiditate, chiar dacă sunt costuri mari, însă problemele vin din multiple zone, geopolitică, lanţ de aprovizionare, tehnologie. România are o bază bună, dar nu investim şi nu susţinem suficient. Am devenit ţară de import, de la servicii până la produse

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: PNRR ar putea schimba poza ţării, vom rezolva o parte din ce avem acum, dar trebuie să ne aliniem planurile mult mai repede.

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: PNRR ar putea schimba poza ţării, vom rezolva o parte din ce avem acum, dar trebuie să ne aliniem planurile mult mai repede.

Autor: Alexandra Matei

23.06.2022, 09:00 381

„Avem nevoie de un plan, un manifesto naţional, în ce dorim să investim şi să dezvoltăm, ce rol vedem pentru România în UE, în NATO, în lume şi să încercăm să accelerăm sectoarele unde avem un avantaj competitiv precum IT-ul, agricultura şi construcţiile“, a mai explicat Omer Tetik în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

Sistemul bancar dispune în continuare de lichiditate, chiar dacă sunt costuri mai mari şi băncile au învăţat din crizele trecute, dar problemele vin din mai multe zone: geopolitică, lanţ de aprovizionare, tehnologie, a spus Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie Aşteptând neaştep­tatul. Cum se pregătesc companiile de şocuri.

„Situaţia actuală este mult mai fluidă. Acum am învăţat din lecţiile precedente. În România, cei 30 de ani de piaţă liberă şi privată ne-au ajutat să învăţăm din crizele trecute, ne pregătim mai bine. Acum suntem într-o conjunctură în care sistemul bancar are lichiditate, chiar dacă sunt costuri mai mari. Există disponibilitate şi lichiditate. Însă, problemele vin din multiple zone: geopolitică, lanţ de aprovizionare, tehnologie. Încercăm să ne poziţionăm şi să ne adaptăm. Credem că mergem pe gheaţă, dar continuăm cu paşi siguri şi mergem înainte“, a explicat Omer Tetik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO