Eveniment

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania: Am început să investim într-o divizie de educaţie privată

Omer Tetik, CEO Banca Transilvania: Am început să...

Autor: Răzvan Botea, Mediafax

16.03.2018, 10:56 4863

Banca Transilvania creează o nouă divizie în cadrul căreia se va ocupa de educaţia privată, a spus Omer Tetik, director executiv al Băncii Transilvania, în cadrul evenimentului Romanian Business Leaders Summit.

„Am început să investim, să înfiinţăm divizia de educaţie privată, să începem să creăm o echipă. Va dura câteva luni de zile, să vedem modelele din diferite ţări şi să gasim un partener finanţator.”

Investiţiile în zona educaţiei private vor însemna şi un ajutor dat părinţilor pentru a cumpăra rechizite sau profesorilor pentru stagii de pregătire.

„Vrem să venim în sprijinul educaţiei private. Nu trebuie să fie doar finanţarea investiţiilor. Poate să fie şi finanţarea părinţilor pentru a cumpăra produse pentru şcoală sau finanţarea pregătirii profesorilor. Folosim oamenii noştri, investiţiile noastre. Vorbim despre investiţii iniţial nesemnificative. După ce o să avem discuţii cu investitorii din zonă, atunci vom avea un buget de investiţii.”, a declarat pentru ZF Omer Tetik.

Una dintre provocările mediului actual de business este lipsa forţei de muncă, iar directorul Băncii Transilvania a declarat că nu mai găseşte tineri care pe care să-i angajeze, iar şeful Regina Maria a tras de asemenea atenţia asupra exodului forţei de muncă.

 „Toată lumea ştie de exodul medicilor, însă foarte puţini vorbesc despre exodul asistentelor medicale (...) La capitolul sănătate, suntem de trei ani pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Alocarea procentului PIB în sănătate este foarte mică, deşi creşte în fiecare an, nu este suficientă”, a spus Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO