Bănci și Asigurări

Omniasig a detronat rivalul Allianz-Ţiriac la vânzările de asigurări generale

Omniasig a detronat rivalul Allianz-Ţiriac la...

Autor: Anelis Baciu

09.03.2016, 00:07 1715

Omniasig, companie controlată de grupul austriac Vienna Insurance Group, a urcat anul trecut pe primul loc în clasamentul asigurătorilor care vând poliţe generale, detronând rivala Alli­anz-Ţiriac, care con­tinuă să fie lider în topul general care cuprinde şi vânzările de poliţe de viaţă, arată statisticile Autorităţii de Supra­veghere Financiară.

Omniasig, care ope­rează doar pe segmentul poliţelor generale, a vân­dut asigurări în valoare de 977 mil. lei în 2015, cu 14% mai mult decât în urmă cu un an.

În acelaşi timp Allianz-Ţiriac a încasat cu 8% mai mult din poliţe generale, adică circa 954 de milioane de lei.

Practic, diferenţa între cei doi asi­gurători pe segmentul asigurărilor generale este de circa 23 de milioane de lei. „Omniasig a pus în ultima perioadă un accent mai mare pe relaţia cu brokerii, iar acest lucru i-a adus vânzări mai mari, spre deosebire de Allianz, care vinde mai mult prin reţeaua proprie. Omnia­sig este mai flexibil, mai deschis la crearea unor produse după necesi­tăţile cli­entului şi este mai rapid“, a explicat Ovidiu Tatomirescu, di­rector general al brokerului Campion.

Structura sub­scrie­rilor celor doi asigu­rători este similară şi este formată în pro­porţie de circa 70% din asigurări auto, în timp ce poliţele property reprezintă circa o cincime din portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO