Bănci și Asigurări

Omniasig a încheiat anul 2021 cu subscrieri de 1,6 mld. lei, în creştere cu peste 15%, faţă de 2020. Valoarea despăgubirilor a ajuns la 940 mil. lei în 2021

Omniasig a încheiat anul 2021 cu subscrieri de 1,6 mld....

Autor: Mircea Nica

14.03.2022, 11:30 65

Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de peste 1,6 mld. lei, în creştere cu 15%, faţă de anul 2020, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

,,În toată această perioadă ne-am confruntat cu multe evenimente neaşteptate, provocări serioase, schimbarea de percepţie a românilor în ceea ce priveşte importanţa anumitor poliţe de asigurare, dar şi evoluţii pe care a trebuit să le gestionăm; şi în continuare sunt multe incertitudini, amplificate de evenimentele politice şi sociale din ultima perioadă. Avem planuri de îmbunătăţire şi dezvoltare a produselor şi serviciilor noastre, în paralel cu planurile de accelerare a digitalizării”, a transmis Mihai Tecau, CEO al Omniasig.

Pe segmentul asigurărilor de invendiu şi calamităţi naturale, Omniasig a ajuns la subscrieri de peste 250 mil. lei în 2021, în uşoară creştere faţă de anul 2020, în timp ce asigurările auto, Casco şi RCA, au înregistrat ambele o creştere a primelor subscrise, au mai transmis reprezentanţii companiei.

În ceea ce priveşte zona de călătorii şi turism, la nivel intern şi internaţional, ultimii doi ani au venit cu o schimbare generală a condiţiilor şi regulilor de transport. Astfel, starea de pandemie a influenţat direct apetitul şi deschiderea pentru deplasări, aspect care au avut un impact în mod direct pe linia asigurărilor de vălătorie, care a înregistrat o scădere în 2021, faţă de 2020.

Din perspectiva numărului de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de către Omniasig, în anul 2021 s-a înregistrat un număr de 384 de reclamaţii, în timp ce numărul celor soluţionat favorabil a fost de 62, restul fiind neîntemeiate.

Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie şi care nu au fost anulate, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,033% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună avizate în această perioadă, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă 0,157% dintre acestea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO