Bănci și Asigurări

Omniasig a încheiat anul 2022 cu subscrieri de peste 2,1 mld. lei, în creştere cu 30%. Volumul subscrierilor cumulat doar pe zona RCA şi Casco a ajuns la 1,5 mld. lei, însemnând peste 71% din total

Omniasig a încheiat anul 2022 cu subscrieri de peste 2,1...

Autor: Mircea Nica

03.04.2023, 11:56 92

Omniasig, cea mai mare companie locală din portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) a încheiat anul 2022 cu un volum al primelor brute subscrise de peste 2,1 mld. lei, în creştere cu 30% comparativ cu anul 2021, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

“Rezultatele foarte bune din 2022 se datorează performanţei şi profesionalismului specialiştilor din OMNIASIG, împreună cu încrederea pe care ne-o acordă clienţii şi partenerii noştri. Întreaga echipă OMNIASIG a depus eforturi susţinute pentru a răspunde provocărilor din piaţă şi pentru a menţine permanent atenţia noastră centrată pe client”, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.

Pe segmentul asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale, Omniasig a subscris prime în valoare de peste 300 mil. lei în 2022, consemnând un avans de 20%, faţă de anul 2021, în timp ce pe zona asigurărilor de sănătate, compania a înregistrat o creştere de 35% a subscrierilor. Totodată, o creştere a fost înregistrată şi pe liniile asigurărilor de răspundere civilă generală şi a asigurărilor de călătorie. Pentru cele din urmă, creşterea  fost de aproape 15% în 2022, cu o valoare a subscrierilor de aproximativ 14 mil. lei, creştere datorată eliminrii restricţiilor de călătorie şi măsurilor sanitare din majoritatea ţărilor, ceea ce a dus la o cerere sporită pentru aceste poliţe, susţin reprezentanţii companiei.

Asigurările auto, respectiv Casco şi RCA, au înregistra tn 2022 ambele o creştere, valoarea agregată a primelor brute subscrise, cumulat pe ambele linii, fiind de circa 1,5 mld. lei. Totalul despăgubirilor plătite pe cele două linii, cumulat, a crescu faţă de anul precedent, totalul fiind de peste 900 mil. lei. Per total, Omniasig a plătit despăgubiri în 2022 de 1,1 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO