Bănci și Asigurări

Omniasig a plătit anul trecut despăgubiri de 821 mil.lei, în creştere cu 27%. Cea mai mare plată a fost de 50 mil.lei, pentru incendiul de la fabrica de condimente Solina

Omniasig a plătit anul trecut despăgubiri de 821...

Autor: Roxana Rosu

19.03.2020, 11:19 141

Compania de asigurări Omniasig, partea a Vienna Insurance Group, a anunţat că valoarea totală a despăgubirilor plătite anul trecut a fost de peste 821 milioane lei, cu 27% mai mare faţă de anul anterior, în top aflându-se asigurările de locuinţă şi property, unde cele mai multe pagube au fost provocate de incendii.

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire plătită a fost de 620.000 lei, în urma unui incendiu izbucnit la mansarda unui imobil. Pe locul al doilea se află o despăgubire plătită pentru o vilă afectată de alunecări de teren, în valoare de circa 591.000 lei. A treia despăgubire, de 440.000 lei, a fost plătită pentru o casă afectată de alunecări de teren.

Pe linia asigurărilor property, una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de companie în ultimii ani a fost cea provocată de incendiul de la fabrica de condimente Solina, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 50 milioane lei. Pe locul al doilea, ca urmare a unui incendiu izbucnit într-o cameră RMN, declanşat din cauza unui scurtcircuit, se află o despăgubire de peste 3 milioane lei. A treia poziţie în topul acestui segment este ocupată de un furt dintr-un depozit, pagubă pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 1,2 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO