Bănci și Asigurări

Omniasig a terminat anul 2020 cu o creştere a subscrierilor de 5%, până la 1,5 mld. lei. Asigurările de sănătate au înregistrat un avans semnificativ de aproape 65%

Omniasig a terminat anul 2020 cu o creştere a...

Autor: Mircea Nica

18.03.2021, 17:03 71

Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul local al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), a terminat anul 2020 cu un volum al primelor brute subscrise de 1,5 mld. lei, în creştere cu 5% comparativ cu anul 2019, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

”Rezultatele anului trecut sunt îmbucurătoare şi ne arată că strategia noastră de armonizare a portofoliului în concordanţă cu transformarea nevoilor de asigurare din piaţă, în paralel cu investiţiile în digitalizare, au avut impactul scontat. Ne aşteptăm, desigur, ca efectele pandemiei să continue şi pe parcursul anului 2021. În acest sens, şi procesul de adaptare şi digitalizare a companiei va continua. În linie cu strategia noastră de sustenabilitate, vom continua acţiunile de CSR ce se pot desfăşura în contextul actual”, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.

Asigurările de sănătate au înregistrat cel mai mare ritm de creştere a subscrierilor la finalul anului 2020, de aproape 65%, ajungând la un volum al primelor brute subscrise de 30 mil. lei, reprezentând circa 2% din totalul primelor subscrise de companie.

Pe zona asigurărilor auto, volumul primelor brute subscrise de companie la finalul, anului 2020 a ajuns la 900 mil. lei, cu 2,3% mai mult comparativ cu anul 2019. Asigurările auto reprezintă circa 60% din volumul total al primelor subscrise de Omniasig la finalul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO