Bănci și Asigurări

Omniasig a ajuns la un volum al subscrierilor de peste 500 mil. lei în primele trei luni din 2022, cu 40% mai mult faţă de perioada similară din 2021. Despăgubirile din primul trimestru al anului s-au ridicat la peste 250 mil. lei

Omniasig a ajuns la un volum al subscrierilor de peste...

Autor: Mircea Nica

23.05.2022, 10:51 53

Omniasig, cea mai mare companie a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat la finalul primelor trei luni din 2022 un volum al primelor brute subscrise de peste 500 mil. lei, consemnând un avans semnificativ de 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

“Rezultatele noastre din acest prim trimestru au înregistrat un avans important, bazat pe un cumul de factori indus în aceeaşi măsură de transformările prin care trece industria asigurărilor în prezent, precum şi pe strategia Omniasig. În paralel cu obiectivele noastre de business pentru 2022, ne axăm în egală măsură şi pe componenta de responsabilitate socială”, a transmis Mihai Tecău, CEO al Omniasig.

Primele trei luni din 2022 au adus pentru Omniasig o creştere puternică pe linia asigurărilor de sănătate, dar şi o creştere la un nivel mai redus pe segmentul de property, respectiv asigurările de incendiu şi calamităţi naturale.

Asigurările auto, care include Casco şi RCA, au înregistrat în perioada ianuarie – martie 2022 o creştere atât a primelor brute subscrise, cât şi a despăgubirilor plătite. Din perspectiva despăgubirilor totale plătite de companie în primele trei luni din 2022, Omniasig a ajuns al o valoare de peste 250 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO