Bănci și Asigurări

Omniasig, parte a grupului austriac VIG, va acorda pentru prima dată în ultimii 10 ani dividende de peste 18 mil. lei

Omniasig, parte a grupului austriac VIG, va acorda pentru...

Autor: Roxana Rosu

16.07.2021, 00:05 122

♦ Omniasig este a doua cea mai mare companie la nivelul întregii pieţe locale a asigurărilor  generale şi de viaţă în funcţie de volumul primelor subscrise ♦ În 2020, asigurătorul avea o felie de peste 12% din piaţa românească a asigurărilor.

Omniasig, cea mai mare com­pa­nie de asigurări din portofoliul gru­pu­lui austriac Vienna Insurance Group (VIG), va acorda în 2021, pentru pri­ma dată în ultimii 10 ani, dividende în va­loare totală de peste 18 milioane de lei, ceea ce reprezintă o valoare brută de 0,125 lei/acţiune.

Acţionarii au aprobat această pro­punere la adunarea generală din data de 27 aprilie.

Decizia are la bază dezvoltarea sta­bilă a companiei şi rezultatele fi­nan­­ciare înregistrate în 2020, când vo­­lu­mul primelor brute subscrise a cres­cut cu circa 5%, la aproape 1,4 mi­liar­de de lei, iar profitul brut, con­form stan­dardelor de raportare IFRS în scop de conso­li­da­re, a fost de peste 70 de milioane de lei, potrivit expli­caţiilor trans­mi­se de asigurător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO