Bănci și Asigurări

Omniasig se pregăteşte să-şi majoreze capitalul cu 13,3 milioane de lei

Omniasig se pregăteşte să-şi majoreze capitalul cu...

Autor: Liviu Popescu

16.11.2015, 00:00 134

Omniasig, a doua companie locală din piaţa asigurărilor generale, cheamă acţionarii pe data de 10 decembrie pentru a aproba majorarea capitalului social cu 13,3 mil. lei (echivalentul a 3 mil. euro) prin emisiunea unui număr maxim de 3,8 milioane de acţiuni nominative şi dematerializate noi.

Preţul de subscriere al fiecărei acţiuni este de 7 lei, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial. Totodată, Sorin Mititelu va renunţa la funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al Omniasig, iar în locul său va fi numit Bogdan Speteanu. Mititelul este directorul general al BCR Asigurări de Viaţă, iar Speteanu se află la conducerea BCR Leasing.

Consiliul de Supraveghere al Omniasig este format din şapte membri. La finele anului 2014, Omniasig avea un capital social de 440 mil. lei. Asigurătorul a subscris în perioada ianuarie-iunie prime în valoare de 458 mil. lei (102 mil. euro), în urcare cu 19% faţă de primul semestru al anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO