Bănci și Asigurări

Operaţiunile asigurătorului Aegon din România ar putea fi vândute, după mai mult de 10 ani pe piaţa locală. Asigurătorul olandez vrea să vândă operaţiunile din Europa de Est

Operaţiunile asigurătorului Aegon din România ar putea...

Autor: Mircea Nica

28.10.2020, 00:05 271

♦ Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007 prin divizia de pensii private, iar în 2008 s-a extins şi în piaţa asigurărilor de viaţă ♦ În 2013 Aegon a cumpărat şi operaţiunile locale ale grupului olandez Eureko.

Asigurătorul olandez Aegon a pus la vânzare businessul din Europa de Est, inclusiv pe cel din România, pentru a putea face faţă situaţiei actuale în contextul pandemiei de COVID-19, conform Reuters.

Aegon lucrează cu JPMorgan la acest proces de vânzare şi a purtat discuţii preliminare cu jucătorii din industrie pentru a vinde unitatea, care se concentrează în principal pe Ungaria, dar este activă şi în Polonia, România şi Turcia, au spus surse anonime pentru Reuters.

Businessul din Europa de Est al Aegon ar putea fi evaluat la apro­xi­mativ 650 mil. de euro şi este vân­dut ca parte a unui proces de licitaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO