Bănci și Asigurări

OTP Bank a acordat una dintre cele mai mari finanţări prin programul IMM Invest companiei Rara Invest, în valoare de 8,9 mil. lei

OTP Bank a acordat una dintre cele mai mari finanţări...

Autor: Mircea Nica

04.11.2020, 13:07 2038

OTP Bank a acordat o una dintre cele mai mari finanţări de 8,9 mil. lei companiei Rara Invest, prin programul IMM Invest, pentru susţinerea investiţiilor de dezvoltare ale operatorului logistic, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii OTP.

„Este o finanţare cu o valoare ridicată, care demonstrează funcţionalitatea programului IMM Invest şi oferă un exemplu de dezvoltare pentru companiile de această dimensiune. Am căutat mai întâi să vedem operaţiunile Rara Logistic, la faţa locului, modelul de business şi destinaţia finanţării. Vedem un proiect solid, într-o industrie în care cererea este în creştere şi care va creşte capacitatea regională a partenerului nostru”, a transmis Dragoş Mirică, Director general adjunct, Divizia Corporaţii, OTP Bank.

Finanţarea este utilizată deja de companie pentru extinderea spaţiilor de depozitare pe care le operează în parcul industrial Şura Mică din Sibiu. Noul centru logistic, aflat în construcţie, se va adăuga celui existent şi va fi format din patru unităţi de depozitare, cu o suprafaţă cumulată de 15.000 mp, o capacitate de 20.000 paleţi şi 23 rampe pentru încărcarea şi descărcarea autocamioanelor.

OTP Bank a derulat o campanie de creditare intensivă dedicată companiilor mici şi mijlocii prin intermediul programului IMM Invest România. Banca a epuizat rapid prima alocare din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi a obţinut apoi două majorări succesive ale plafonului de garantare, gestionând în prezent un plafon în valoare de aproximativ 1,2 miliarde lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO