OTP Bank a raportat în T3 un profit de 18 mil. lei, peste câştigul cumulat din primele două trimestre

13 nov 2017 Autor: Anelis Baciu

♦ La capitolul resurse atrase de la clienţi, OTP a raportat depozite în valoare de 4,9 miliarde de lei, în creştere cu 3%.

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, a înregistrat un profit de circa 18 milioane de lei în trimestrul al treilea din acest an, un nivel peste profitul net cumulat în primele şase luni din acest an, arată datele publicate la Budapesta. În total, profitul aferent perioadei ianuarie-septembrie s-a ridicat la 31 mi­li­oane de lei, în scădere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

OTP a revenit pe profit în T3 faţă de T2 când raportase o pierdere de 6,6 milioane de lei ca ur­mare a creşterii provizioanelor. În primul tri­­mes­tru din 2017 OTP a raportat un câştig de 19 mi­­­lioane de lei în România.

Veniturile totale ale băncii din primele nouă luni ale lui 2017 au cumulat 312 milioane de lei, fiind în creştere cu 5% faţă de luna septembrie 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2017

 
Cuvinte cheie:
otp bank
, profit
, raportare
, castigare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide