Bănci și Asigurări

OTP Bank are concurenti pentru Banca Romaneasca

25.02.2003, 00:00 87

Banca ungara OPT Bank nu este singura banca interesata de preluarea pachetului de peste 75% pe care Fondul Romano-American de Investitii (FRAI) il detine la Banca Romaneasca, se arata intr-o stire aparuta pe agentia ungara de presa MTI.
"Suntem in discutii avansate cu o alta banca (n.r.-nu OTP Bank)", a spus Horia Manda, vicepresedinte al FRAI intr-o declaratie pentru Dow Jones si preluata de agentia ungara. Manda nu a dorit insa sa precizeze care este numele celeilalte banci.
Saptamana trecuta pe piata bancara de la Bucuresti au aparut informatii potrivit carora banca ungara ar fi inceput discutiile pentru preluarea Bancii Romanesti. Si asta in contextul in  FRAI a lasat sa se inteleaga inca de la inceputul anului ca analizeaza posibilitatea ca in 2003 sa iasa din afacerea Banca Romaneasca.
Aceasta tranzactie, in cazul in care se va realiza, ar putea sa fie una de referinta pentru sistemul bancar in acest an, intrucat Banca Romaneasca este acum primele ultimele banci de talie medie de vanzare pe pe piata romaneasca. De Banca Romaneasca de-a lungul timpului s-au aratat interesate mai multe grupuri bancare internationale. Destul de recent si Banca Nationala a Greciei a ajuns cu negocierile intr-un punct mai avansat. In 2001 s-a aratat interesata si Raiffeisen Bank, dar ulterior austriecii au cumparat Banca Agricola - banca mult mai mare din punct de vedere al activelor, si cu o retea de sucursale si un sistem informatic mai extins.
Banca Romaneasca este o banca de talie medie in sistemul bancar romanesc. Anul trecut profitul brut raportat de Banca Romaneasca a fost de 204 miliarde lei (peste 6 mil.$), in crestere, in termeni reali, cu aproape 30% comparativ cu anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO