Bănci și Asigurări

OTP Bank, capital majorat cu 250 mil. lei. Fondurile suplimentare vor susţine activitatea de creditare a băncii

OTP Bank, capital majorat cu 250 mil. lei. Fondurile...

Autor: Claudia Medrega

02.04.2021, 09:05 147

OTP Bank România, subsidiara de pe piaţa ro­mâ­nească a celui mai mare grup bancar din Un­ga­ria, a anunţat că a încheiat procesul de ma­jo­ra­re a capitalului social cu 250 mil. lei, în con­cor­dan­ţă cu strategia de dezvoltare or­ganică a băncii.

Anul trecut, OTP Bank România susţine că a investit semnificativ în mai multe direcţii, anun­­ţând deschiderea de noi sucursale, creş­te­rea capacităţii sale digitale (creditul de nevoi per­­sonale 100% online şi procesul de deschi­de­re a conturilor pentru clienţi noi), reîn­noirea stra­tegiei de marketing şi recrutarea a 200 de angajaţi noi. „Aceste acţiuni, cât şi creşterea cu 13% a por­tofoliului de credite, implică nevoia de ca­pital suplimentar, furnizat recent de compania-mamă“, a transmis OTP Bank.

În cadrul şedinţei adunării generale a ac­ţio­­narilor din 19 martie 2021 a fost apro­bată majorarea de capital social al OTP Bank România, prin aport în numerar subscris şi văr­sat de acţionarul OTP Bank Nyrt. Ca ur­ma­re a acestei majorări au fost emise 1.041.667 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 240 lei fiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO