Bănci și Asigurări

OTP Bank: Creşterea salariilor şi corecţia preţurilor imobiliarelor fac mai accesibilă achiziţia de apartamente

OTP Bank: Creşterea salariilor şi corecţia preţurilor...

Autor: Cristina Bellu

19.07.2016, 00:02 455

Piaţa creditelor ipotecare va înregistra o evoluţie pozitivă pe termen mediu şi lung, având în vedere trendurile economiei şi ale pieţelor imobiliare, consideră reprezentanţii OTP Bank. „Economia României se află într-un nou ciclu de expansiune, înregistrând o creştere puternică a PIB-lui, în timp ce vulnerabilitatea sa externă s-a redus considerabil, de la criza financiară din 2008. În acelaşi timp, salariile medii indică tendinţe de creştere, care, împreună cu corecţiile anterioare ale preţurilor din pieţele imobiliare, reuşesc să facă mai accesibilă achiziţia de noi imobile pentru persoanele fizice.

În plus, datele la nivelul Uniunii Europene cu privire la condiţiile de locuit relevă necesitatea unor noi locuinţe în România. Aşadar, din punctul nostru de vedere, aceşti factori ar putea asigura o bază solidă pentru o dezvoltare durabilă a pieţei creditelor ipotecare“, spune Laszlo Diosi, CEO, OTP Bank România. Reprezentanţii băncii estimează pentru acest an o creştere de trei ori a creditelor acordate comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care volumului creditelor ipotecare în primele şase luni ale anului a înregistrat o creştere de 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Anul acesta, vizăm o triplare a creditelor acordate faţă de anul precedent. În prima jumătate a anului 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, OTP Bank România a înregistrat o creştere cu 70% a volumului creditelor ipotecare acordate“, a spus Gabor Ljubicic, director general adjunct, Divizia Retail, OTP Bank România. La sfârşitul lunii mai OTP Bank a majorat de la 15% la minimum 20% avansul necesar pentru creditele ipotecare, atât cele în lei, cât şi cele în valută.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO