Bănci și Asigurări

OTP Bank România a obţinut un profit net de 58 de milioane de lei în 2021, dublu faţă de câştigul din 2020, iar creditele au crescut cu peste 20%

OTP Bank România a obţinut un profit net de 58 de...

Autor: Claudia Medrega

07.03.2022, 00:05 156

OTP Bank România a înregistrat un pro­fit după impozitare de 58 mil. lei pe parcursul lui 2021, peste dublul rezultatului raportat în 2020, potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezen­ta­te consolidat şi ajustate în confor­mi­tate cu standardele grupului maghiar.

Profitul operaţional din 2021 a fost de 123 mil. lei, într-o tendinţă des­crescătoare faţă de anul prece­dent, în spe­cial din cauza creşterii chel­tuielilor ope­raţionale cu 18%. Cea mai mare par­te a acestor costuri pro­vine din stra­tegia de dezvoltare a băncii, lan­sa­tă în 2019, susţinută de ma­jo­ra­rea chel­tuielilor cu personalul în ur­ma creşterii cu 8%, faţă de anul tre­cut, a nu­mă­ru­lui me­diu de an­ga­jaţi, pre­cum şi din creşterile sa­la­riale, a transmis OTP Bank.

„Rezultatele din 2021 sunt o ima­gine clară a ni­velului nos­tru de dez­vol­tare. Urmăm călăto­ria înce­pu­­tă în 2019, care pas cu pas ne aduce mai aproape de obiec­­tivul nostru de poziţionare pe pia­ţă. Pe măsură ce cuantificăm ope­ra­ţiu­nile, observăm creşterea cotei de pia­ţă şi re­zultatele pozitive în­re­gistrate la finalul anului, când atât ac­ti­vi­tăţile de creditare, cât şi cele de eco­no­misire au cres­­­cut acce­lerat, cu do­uă cifre. Prin ur­ma­re, abordarea noas­­tră de a răspunde ne­voilor clienţilor şi de a le ofe­ri instrumente ban­­care utile şi bine con­­ce­pute îşi dovedeşte efi­­cienţa şi ne ajută să con­struim o relaţie şi mai strânsă cu aceştia“, a declarat Gyula Fatér, CEO al OTP Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO