Bănci și Asigurări

OTP Bank România a participat la finanţarea creditului de 410 mil. euro contractat de grupul Iulius pentru dezvoltarea reţelei de malluri. CEO: Tranzacţia reflectă o dinamică sănătoasă a pieţei

Gyula Fatér, CEO OTP Bank România

Gyula Fatér, CEO OTP Bank România

Autor: Cristina Bellu

13.09.2022, 16:06 215

OTP Bank România anunţă că a participat la finanţarea creditului acordat recent pe piaţa locală de real estate dezvoltatorului imobiliar Iulius, pentru a susţine investiţiile în centrele regionale Iulius Mall din Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava şi Timişoara.

Finanţarea de peste 400 de milioane de euro primită de Grupul Iulius, controlat de Iulian Dascălu, împreună cu par­te­ne­rul sud-african Atterbury Europe, este un record pentru piaţa imobiliară locală, unde s-au mai acordat în trecut credite de valori mari, dar care nu au atins acest prag.

„Această finanţare reflectă o dinamică sănătoasă a pieţei şi încrederea investitorilor în mediul de afaceri local. Astfel de tranzacţii, planuri şi proiecte de investiţii confirmă capacitatea de cooperare în sectorul bancar în sprijinul companiilor active, care urmăresc să îşi atingă potenţialul de creştere”, spune Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.

Alături de OTP Bank România S.A., instituţiile financiare implicate în proiect sunt Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română S.A., Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, OTP Bank Nyrt.

Firma de avocatură Wolf Theiss a fost consultantul juridic care a furnizat cadrul legal pentru tranzacţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO