Bănci și Asigurări

OTP Bank România înfiinţează un departament dedicat sustenabilităţii. „Preocupările ESG nu sunt acţiuni punctuale, ci un standard evolutiv de integrat permanent în fiecare activitate”

OTP Bank România înfiinţează un departament dedicat...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2022, 11:54 303

OTP Bank România anunţă înfiinţarea unui departament dedicat sustenabilităţii, care va coordona procesul de transformare a băncii prin acţiuni necesare implementării strategiei ESG (mediu, social, guvernanţă).  

„Preocupările ESG nu sunt acţiuni punctuale, ci un standard evolutiv de integrat permanent în fiecare activitate, astfel că definirea unui departament dedicat care să coordoneze acest proces este pasul firesc în transformarea ESG a OTP Bank”,  spune Corina Minculescu, Manager al Departamentului de Sustenabilitate, în cadrul OTP Bank România..

În prima jumătate a anului 2022, OTP Bank şi-a anunţat angajamentul privind definirea şi implementarea unei strategii ESG si a unui cadru menit să integreze cele mai bune practici de sustenabilitate  în  organizaţie, scopul final fiind de a asigura impactul real pozitiv al băncii în facilitarea tranziţiei către o economie cu emisii reduse de carbon şi în imbunătăţirea calitatii vieţii pentru generaţiile actuale şi viitoare. 

„Noul departament va avea multiplă contribuţie: aceea de a facilita focalizarea eficientă a eforturilor pentru decarbonizarea graduală, echilibrată a organizaţiei şi a portofoliului finanţat, de a urmări impactul social pozitiv al băncii şi alinierea la standardele ESG, dar şi de a contribui la conturarea unui domeniu de expertiză cu miză mare pentru societate. ”,  adaugă Corina Minculescu.

În urmă cu 3 ani, OTP Bank România şi-a definit noua strategie de dezvoltare - Apollo, cu obiective ambiţioase de creştere organică şi un amplu proces de schimbare. În tot acest timp, banca a alocat investiţii considerabile în tehnologie şi a păstrat o abordare centrată pe client, ceea ce a generat o schimbare în mentalitatea organizaţională.

Strategia ESG a băncii vine în contextul acestei schimbări de paradigmă, sustenabilitatea fiind una dintre priorităţile şi direcţiile strategice în următorii ani.

OTP Bank România ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari locali, potrivit ultimelor date BNR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO