Bănci și Asigurări

OTP Bank vinde credite de prefinanţare a subvenţiilor APIA pe doi ani cu o marjă de 2,5%

OTP Bank vinde credite de prefinanţare a subvenţiilor...

Autor: Alexandru Zărnoeanu

09.08.2016, 00:00 192

OTP Bank va oferi producătorilor agricoli credite de prefinanţare a subvenţiilor APIA la o dobândă echivalentă cu ROBOR la 6 luni plus marja băncii de 2,5% şi comisioane de maximum 1%. Nivelul actual al Robor la şase luni este de 1,06%, astfel că dobânda urcă spre 4,5%. Creditul va fi acordat pentru o periodă de doi ani, o premieră pentru piaţa locală, şi are posibilitatea extinderii perioadei de acordare cu 12 luni în cazul majorării sumei finanţate în anul doi.

Creditul acoperă plăţile acordate prin Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru înverzire şi măsurile compensatorii pentru dezvoltare rurală. Reprezentanţii băncii au declarat că numărul de credite acordate pentru agricultură a crescut în 2015 cu 75% comparativ cu anul 2014.

OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria şi cel mai mare grup bancar independent din regiune, se află la mijlocul clasamentului jucătorilor din industria locală, fiind pe locul 12 şi având active de 8,6 miliarde lei. În anul 2015, banca a avut venituri de 398 milioane lei, cu 18% mai mari decât în anul 2014 şi a înregistrat  un profit de 21,3 milioane lei, aprope dublu faţă de anul precedent. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO