Bănci și Asigurări

OTP cumpără în întregime o bancă mare din Croaţia

OTP cumpără în întregime o bancă mare din Croaţia

Autor: Bogdan Cojocaru

22.12.2016, 00:00 790

OTP, cea mai mare bancă din Ungaria, a cumpărat în întregime o instituţie de credit croată de la grupul francez Société Générale, scrie Portfolio.hu.

Achiziţia băncii croate Splitska Banka a fost făcută prin intermediul subsidiarei din Croaţia a OTP, OTP Banka Hrvatska.

Splitska este al cincilea jucător ca mărime de pe piaţa croată de profit şi, ca bancă universală, este activă atât pe segmentul de retail, cât şi pe cel corporate.

În urma achiziţiei, cota de piaţă a OTP în Croaţia va creşte la aproximativ 10%. Tranzacţia se va încheia din punct de vedere financiar în 2017, iar procesul de integrare este aşteptat să se încheie în vara anului 2018. OTP, unul dintre cei mai mari creditori din Europa de Est, este prezent în Croaţia din 2005.

Pe piaţa croată  OTP concurează în special cu băncile ZABA, PBZ, Erste şi Raiffeisenbank. Analiştii spun că Splitska s-a numărat anul trecut printre cei mai buni performeri din sectorul bancar local în special pentru că are expunere mică la creditele în franci elveţieni. Nu există informaţii sigure despre preţul plătit de OTP pe Splitska. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO